Може ли CO2RE Intima да се използва за лечение на вагинална лаксация, вагинален релаксационен синдром и вагинално подмладяване?

Загубата на вагинално усещане и тонус може да бъде страничен ефект от вагинално раждане или стареене. С течение на времето вагиналната стената и входа на вагиналния канал (Introitus), които съдържат колагенни влакна, се отпускат и губят еластичността си. Лазерното третиране с CO2RE Intimate води до ремоделиране на тези тъкани, като по този начин възстановява гъвкавостта и формата.

Може ли CO2RE Intima да се използва за лечение на вилвовагинална атрофия (VVA)?

Поради изтъняване и свиване на тъканите, както намалено отделяне на секрет жените започват да чувстват сухота, дразнене, болезненост, инконтиненция. Лазерното лечение с CO2ER Intimia стимулира синтезата на колаген и ремоделира вагиналните влакна на съединителната тъкан, без да се увреждат околните тъкани, като по този начин се подобряват симптомите на VVA. Той също така подобрява вагиналния мускулен тонус, сила и контрол и подобрява самочувствието и комфорта на жените.

За кои жени е най-подходящ CO2RE Intima?

CO2RE Intima е предназначен за жени, които имат вагинални проблеми след раждане или стареене в областта на вагината. Това включва жени след раждане и жени в менопауза, жени, които желаят да подобрят сексуалното си преживяване, жените, които търсят вагинално козметично подобрение, и жените, които искат да се чувстват по-уверени за здравето си.Има ли клинични проучвания за CO2RE Intima?

Последните резултати от проучване, базирано в болници, за вагиналното подмладяване при жени в предменопауза, показва положителни резултати. Удовлетвореността на пациентите е висока по отношение на козметичните подобрения и засилване на сексуалната функция. В момента в САЩ се провежда мащабно проучване, в няколко локации, при жени в постменопауза, които имат гинекологични проблеми с усещанията във влагалището. Проучването се води от д-р Мартин Гарсия, гинеколог, специалист по женско гинекологично здраве и ендокринолог, от д-р Джулийн Самюелс, пластичен хирург, асоцииран клиничен професор по пластична хирургия в университета в Луисвил в Кентъки, както и от д-р Лори Уорънс, гинеколог и доцент по гинекология в университета в Луисвил в Кентъки.

Има ли FDA сертификат?

CO2RE Intima е сертифицирана с FDA по повече от 90 показателя за употреба в редица медицински специалности като пластичната хирургия, дерматохирургията и дерматологията, както и в гинекологията.

Има ли CE сертификат?

В гинекологичната специалност системата CO2RE е сертифицирана за използване при извършването на дерматологични процедури, изискващи аблация, коагулация и премахване на образувания на повърхности на меките тъкани, включително кожата. CO2RE Intima е предназначен за лечение на вулвовагинална атрофия (VVA) и вагинално подмладяване.

Кои са характеристиките, които правят CO2RE умна инвестиция?

Универсалността на CO2RE лазера дава възможност за цялостна техника за подмладяване - от частично до пълно възстановяване на повърхността на кожата, както и хирургичен режим за ексцизия или разрязване на тъканта. CO2RE е универсална платформа, която предлага доказани решения за възстановяване на кожата, намаляване на бръчките и белезите, редуциране на пигментации, незначителни дермални разрези и отстраняване на образувания, сега вече и лечение на вагинални проблеми. CO2RE, който използва радиочестота и дигитален супер импулсен CO2 лазер, дава възможност на лекарите да третират както повърхностните, така и дълбоките слоеве на кожата при прецизен контрол върху интензитета, модела и дълбочината на аблация. Моделът CO2RE Intima разширява възможностите ви за лечение, като е насочен към интимния комфорт на жените. Лечението с CO2 лазер е добре проучвано в продължение на много години. Ефектът му върху човешката тъкан е доказан. По настоящем той е Златен стандарт за подмладяване на тъканите. CO2ER лазерът е изключително универсален и удобен за употреба при лечението на широк спектър от патологични заболявания, включващи кожата и меките тъкани. Хигиеничните накрайници за еднократна употреба осигуряват на жените хигиената, която очакват от лечението в интимната област.

Защо радиочестоният дигиталния супер импулсов CO2 лазер е по-добър от тези, които използват DC енергия?

Радиочестотният супер импулсен CO2 лазер на СО2RE предоставя гладък, top hat импулс с по-добро съотношение между аблация и коагулация за оптимални резултати. CO2 лазерите с DC енергия осигуряват импулси с неаблативни опашки от емисии, което може да доведе до по-малко оптимално съотношение между аблация и коагулация и носи повече дискомфорт на пациентите.Защо CO2 лазерите са по-добри при лечението на вагинални проблеми от Er:Yag лазерите?

В сравнение с Er: YAG лазерите, които причиняват контракция на тъканите като нормална част от реакцията на заздравяване на рани, CO2 лазерите стимулират колагена чрез термично индуцирано свиване на колагена и последващо стимулиране. След третиране с Er: YAG има повишен риск от появата на белези в областта на раните, в сравнение с лечението с топло индуцирано образуване на колаген.Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO2 лазери за лечение на вагиналния канал?

CO2 лазерите достигат температурни прагове за коагулация, свиване, денатурация и последващо стимулиране на колагена. Фибробластите се намират във фаза на пролиферация и последващата хистология разкрива колагеново ремоделиране и ново отлагане. Еластичността се подобрява с генерализирано подмладяване на тъканите в целия вагинален канал.Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO2 лазери за лечение на вулварна и вагинална атрофия (VVA)?

Механизмът за лечението на VVA се характеризира с изтъняване на епителната обвивка на вагината и долния GU тракт. В този случай лечението е насочено към загуба на еластичност и намалено вагинално смазване. Д-р Zerbinati отбелязва, че СО2 лазерът е способен да индуцира промени във вагиналния епител, които подхранват вагиналната стена и предотвратяват инфекции, причинени от бактерии и дрожди. Освен това се наблюдава структурно подобрение в съединителната тъкан с нови активни фибробласти и колаген, както и наличие на нови капиляри, представляващи здрава васкуларизация.

Четох и за други вагинални лечения; Защо е CO2RE Intima по-добро или различно?

CO2RE Intima е модулно устройство за CO2RE, което третира три области на в интимните зони на жените (външно, вътрешно и introitus) с хигиенни еднократни накрайници, като по този начин се поддържа стриктна хигиена в най-интимната област на жените. Освен това CO2RE Intima използва CO2 лазер. CO2 лазерите са се доказали във времето, че ремоделират тъканите с неоформиране на колаген и еластични влакна в атрофичната кожа. Технологията CO2 също така осигурява на лекарите способността да третират както повърхностните, така и дълбоките слоеве на кожата едновременно и с необходимия прецизен контрол над интензитета на енергията при дълбочината на аблация, което е много важно при третирането на интимна област.Дали процедурата е безопасна? Има ли рискове за лечение с лазер, особено във вагиналната област?

Устройството CO2RE разполага с разрешение от FDA за редица гинекологични проблеми. CO2RE Intima предлага решения за редица интимни естетически процедури. Леченията са безопасни и ефективни, с лек дискомфорт и кратък възстановителен период.

 


Колко процедури са необходими за оптимални резултати?

Необходими са около три процедури, които се провеждат през около 3 седмици.Кога пациентите ще видят резултатите?

Повечето пациенти на CO2RE Intima се чувстват подобрение след първата процедура, въпреки че се изисква три процедури за оптимален резултат.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ